Ti s-a intamplat vreodata sa ai impresia ca orice ai face nu reusesti sa ai relatia pe care ti-o doresti cu copilul tau?

Mai mult decat atat, ai trait vreodata senzatia ca nimic din ceea ce iti propui sa faci nu iti iese, indiferent daca era vorba de relatia cu cineva drag, o anumita problema de la job, sau orice altceva important pentru tine?

Ei bine, asa a fost dimineata de astazi pentru mine.

M-am trezit cu o durere ingrozitoare de cap si fara nici un chef. Nimic nu mergea bine. Mai mult decat atat toate lucrurile care ieri mi se pareau minunate, astazi parca nu mai aveau nici un sens.

Initial am incercat sa ignor aceasta stare si m-am pornit pe treaba.

Ti-ai gasit ! Crezi ca puteam face ceva?

Daca dadeam un telefon, persoana de la capatul celalalt era nervoasa si agitata, daca trimiteam un mail, primeam un refuz politicos, daca incercam sa scriu, nu aveam nici cea mai mica idee despre ce sa scriu…

Si uite asa, m-am chinuit inutil cateva ore, pana mi-am amintit : “Totul este in interiorul tau!”

“Oana, ce este cu tine? La ce anume te gandesti chiar acum?”, m-am intrebat la un moment dat.

“Pai… imi este dor de copii… si ce sens au toate astea daca eu nu sunt acum langa copiii mei?”, a venit raspunsul meu timid si trist.

Am inteles imediat ca sunt in pragul unei noi depresii, depresie pe care o cunosc prea bine de un an incoace.

Stiam ce urmeaza: disperare, lacrimi, vinovatie, durere.

Am acceptat aceasta stare si am spus : “Ok, acum sunt trista”, insa de data asta mi-am amintit vorbele lui Bob Proctor: “ Nu lasa problema sa te controleze. Controleaz-o tu pe ea!”.

Mi-am zis : “Sunt mai mult decat emotiile mele. De data asta nu voi lasa depresia sa fie mai mare decat mine si sa ma contina. De data asta voi contine aceasta depresie.”

“E nevoie doar de decizie” imi amintea o alta voce din capul meu. “Decide acum sa fii vesela si fericita si fa ceva ca sa iti schimbi aceasta stare”.

Ce pot face? Ce imi place atat de mult incat imi schimba imediat starea de spirit?

Raspunsul a venit imediat : Role, imi place foarte tare sa ma dau cu rolele.

Zis si facut : Am lasat tot ce aveam de facut si am plecat in parc cu rolele. Oricum nu iesea nimic bine in starea in care eram. Ce sens avea sa trag inutil de mine?

Nu cred ca este nevoie sa iti mai spun ca in mai putin de o ora eram un alt om. Soarele revenise pe strada mea si solutiile la toate problemele mele veneau singure catre mine.

De aceea m-am gandit sa iti spun si tie :

Atunci cand nimic nu pare sa mearga bine, cand totul in jurul tau pare fara sens, ia-ti o secunda de ragaz si intreaba-te: “ Ce gandesc chiar in aceasta clipa?”

Ia-ti putin timp sa auzi vocea care plange sau tipa in interiorul tau si apoi, dupa ce o asculti si o accepti, decide ce fel vrei sa te simti incepand cu acea clipa.

Odata ce ai luat aceasta decizie, fa-ti putin timp doar pentru tine si fa ceva ce iti place foarte tare sa faci, indiferent cat de multa treaba ai si indiferent cat de imposibil iti pare sa faci asta.

Pentru ca, intr-o stare „rea”, cu energie joasa, intr-adevar, nimic nu merge bine. Si asta nu din cauza celor din jurul tau, ci din cauza starii in care esti tu.

Daca ai un copil mic si ti se pare ca nu mai poti face fata, gaseste macar o ora pe zi in care sa faci ceva ce iti place. Ceva care sa iti bucure sufletul.

Daca esti in mijlocul unei probleme din care nu vezi iesirea, ai mare nevoie sa iti schimbi starea de spirit!

Asa ca, ia-ti macar o ora de ragaz si fa ceva doar pentru tine.

Cere-le celor de langa tine sa te inteleaga ca ai nevoie sa te aduni, sa te reconectezi la sufletul tau. Dupa ce vei face asta, vei vedea, solutiile vor veni singure catre tine!

Nu trage de tine inutil, daca nu vezi nici o solutie, pentru ca, da, din starea in care esti, nu ai cum sa vezi nici o solutie.

Schimba-ti starea de spirit si vei vedea, totul se va rezolva, parca de la sine!

In concluzie, ce poti face atunci cand totul pare sa mearga pe dos in jurul tau?

Pasul 1 : Intreaba-te : „Ce gandesc chiar in aceasta clipa?”

Pasul 2: Asculta raspunsul pe care il da vocea din interiorul tau, care are nevoie sa fie auzita de tine si accepta acel raspuns.

Pasul 3: Decide apoi cum vrei sa te simti, incepand din aceasta clipa.

Pasul4: Fa ceva care iti place foarte mult si stii sigur ca iti va schimba starea de spirit.

Urmeaza pasii de mai sus si spune-mi cum a fost pentru tine.

Multumesc!

Cu drag, Oana

Comments