Buna,

Sunt Oana si iubesc enorm copiii!

Cu admiratie si recunostinta privesc modul in care copiii mei ma provoaca sa-mi depasesc limitele, fricile si indoielile.
oana2Invat in fiecare clipa de la copiii mei bucuria de a trai, iubirea neconditionata, increderea si curajul de a-mi exprima unicitatea.

Aud adeseori parinti spunand cu smerenie ca intelepciunea de care dau dovada copiii lor este minunata.

Da! Copiii nostri sunt un dar de la Dumnezeu, un dar venit pentru a ne ajuta sa evoluam si sa ne traim viata cu bucurie!

Chiar daca vin pe lume mici si neajutorati, complet dependenti de grija si iubirea noastra, copiii sunt adevarati maestri pentru noi, si, parerea mea este ca, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa-i ghidam in primii ani ai vietii fara sa le micsoram puterea si fara sa le ingradim unicitatea.

In urma cu cativa ani am descoperit dezvoltarea personala si coaching-ul, si, in acel moment, desi facusem tot ce crezusem eu ca e mai bine pentru copiii mei, am exclamat ingrozita :

“ Doamne, ce le-am facut copiilor mei! Cat de mult am putut gresi in cresterea si educatia lor! Cat de mult i-am limitat!”

De atunci am citit zeci de carti, am participat la multe cursuri de parenting, NLP, coaching, dezvoltare personala si “am incercat” sa aflu care este “metoda” cea mai buna in cresterea unui copil.

Am descoperit ca nu exista o “reteta ideala”, ca fiecare copil este unic si ca fiecare relatie parinte-copil are ritmul si frumusetea ei, ca lectiile de viata vin exact la momentul potrivit atat pentru copii cat si pentru parinti, ca nu exista un moment in care poti spune : “Gata! Am terminat!”

Am descoperit ca viata e facuta dintr-o multitudine de clipe magice si ca tot ce avem noi de facut este sa reusim sa vedem magia si sa fim deschisi sa invatam ceva, in fiecare clipa.

Copiii mei sunt “mari” acum. Fiica mea are 18 ani si fiul meu are 12 ani.

Stiu ca mai am mult pana sa devin o mama “ideala” si, in acelasi timp, stiu ca important este drumul, nu destinatia, asa ca, ma bucur de fiecare clipa pe care o petrec alaturi de copiii mei.

Dupa o lunga cariera in management, am decis ca vreau mai mult de atat, iar acum sunt coach.

Sunt pasionata de coaching, de oameni si de relatiile dintre oameni, si, mai ales, de potentialul nelimitat pe care il avem atat noi cat si copiii nostri.

Scriu in acest blog din dorinta de a impartasi ceea ce aflu despre cum ne putem ghida copiii pe drumul vietii, dar si din dorinta de a feri cat mai multi parinti sa rosteasca : “Doamne, daca as fi stiut! Cat de mult rau le-am facut copiilor mei, dorindu-le doar binele…”

Comments