anul2013Pe negandite parca, a venit un nou sfarsit de an.

Privind ultima saptamana din calendar, ma intreb, cu o usoara melancolie:

Oare si pentru tine anii trec din ce in ce mai repede?

Imi amintesc Revelionul Anului 2013, de parca ar fi fost acum 5 minute. Eram la Snagov impreuna cu cativa prieteni si ne faceam o multime de planuri despre cum va fi viata noastra in acest an minunat.

Visam cu ochii deschisi si ne cream experiente marete, pline de pasiune si bucurie.

Iti amintesti si tu acele clipe? Clipele cand iti faci “bilantul” anului ce trece si iti planifici anul care vine?

Te invit sa te intorci in timp, doar pentru cateva secunde.

Iti amintesti tristetea pe care o simteai atunci, pentru tot ce nu reusisei sa faci in anul ce trecuse si hotararea plina de patos ca “de acum inainte” totul va fi mult mai clar si tu vei fi mult mai dedicat proiectelor tale?

Iti amintesti bucuria si speranta inceputului? Iti amintesti nelinistea pe care o simteai in fata necunoscutului dar si increderea ca totul va fi minunat in acest an?

Frumoase clipe, nu-i asa?

Ei bine, te invit acum sa te gandesti, cat de mult seamana anul care tocmai a trecut cu cel planificat de catre tine… acum 5 minute… cand erai la Revelionul Anului 2013.

Inchide ochii pret de cateva clipe si amintesteti tot ce ai trait in acest an. De data asta insa, fa aceasta “retrospectiva”, putin diferit fata de cum o faceai, poate, in ceilalti ani.

In loc sa te concentrezi pe a compara ce ai planificat cu ce ai reusit, acum procedeaza astfel:

Priveste fiecare experienta importanta pe care ti-a adus-o acest an si intreaba-te, plin de curiozitate: “Care a fost DARUL pe care mi l-a adus aceasta experienta?”

Dupa care stai linistit si asculta. Nu gandi… Doar asculta.

Raspunsul va veni cu siguranta si tu vei afla ceva foarte important pentru tine. Vei afla ce nevoie a sufletului tau a fost implinita de catre acea experienta.

Poate ca anul care tocmai trece nu a fost un an prea usor pentru tine. Poate ai avut incercari, suparari, pierderi si poate lucrurile nu s-au intamplat exact asa cum ti-ai dorit.

In egala masura, ai avut bucurii, reusite si clipe magice, pe care le-ai trait cu toata fiinta ta, chiar daca erau neasteptate, nesperate si neplanificate.

Asa a fost?

Inclin sa cred ca da, pentru ca acest an 2013 a avut provocari de tot felul, pentru fiecare dintre noi. Ne-a incercat, ne-a scuturat, ne-a leganat si ne-a invatat mai mult decat multi alti ani dinaintea lui.

Ai simtit si tu asta, nu-i asa?

Onoreaza acest maret an 2013, facand o astfel de retrospectiva a experientelor traite de catre tine.

Scrie raspunsul la aceasta intrebare, dupa fiecare experienta pe care ti-o amintesti.

“Care a fost DARUL pe care mi l-a adus aceasta experienta?”

El, raspunsul, poate fi: Bucurie, Incredere, Respect, Generozitate, Smerenie, Prietenie, Iubire, Recunostinta, Sanatate, Credinta, Gratie, Curaj, Intelepciune si multe, multe altele…

Fii curios. Afla ce anume a avut nevoie sufletul tau sa experimenteze si sa invete in acest an.

Odata ce vei afla asta, anul ce tocmai trece va capata un sens mult mai inalt pentru tine si, vei vedea, nu vei dori sa schimbi nici macar o singura zi din toate cele care au trecut.

Chiar daca planurile tale nu au reusit si ai facut doar 1% din tot ce ti-ai propus, priveste acum anul care trece, cu alti ochi.

Cu ochii sufletului, nu ai mintii. Cu ochii spiritului, nu ai ego-ului dornic dupa recunoastere, bunastare, putere sau proprietati.

Fa acest lucru pentru tine!

Vei vedea ca inima iti va fi invadata de caldura si vei simti o recunostinta infinita pentru intelepciunea acestui Univers Magic in care traim.

Totul se intampla cu un scop.

Nimic nu e intamplator in acest minunat Univers si, oricat de mult incercam sa ne incadram viata intr-un plan, cu “jaloane” si termene fixe, de cele mai multe ori aflam ca lucrurile sunt mult mai complexe decat ne-am imaginat noi si ca, uneori, singurul lucru pe care il putem face, este sa alegem modul in care traim si acceptam fiecare experienta.

Asadar, care au fost darurile lui 2013 pentru tine?

Capata mai mult sens pentru tine, acest an, in acesta lumina?

Uite, eu iti impartasesc cel mai mare dar al anului 2013, pentru mine.

El este INCREDEREA.

Am trecut prin experiente foarte grele, in acest an.

Am avut clipe cand m-am simtit foarte singura, cand m-au napadit toate fricile posibile, cand mi-am pierdut speranta si nu am vazut nici un sens pentru viata mea.

Am avut momente cand nimic din ce imi planificam nu iesea si cand intregul Univers parea sa fie impotriva mea.

Insa, fara acele clipe, nu as fi putut sa ma vad cu adevarat pe mine si sa invat ce inseamna cu adevarat INCREDEREA.

Increderea in mine si in Univers.

Pana nu am ramas cu adevarat singura, nu am putut sa privesc spre mine si sa iubesc cu adevarat fiinta minunata care sunt.

Pana nu am pierdut tot, nu am vazut cat de protejata sunt si nu am inteles ca am un scop mult mai mare decat imi puteam imagina.

Pana nu am fost nevoita SA FIU, exact asa cum SUNT, in fiecare clipa, nu am inteles cat de mare este puterea prezentului si cat de departe poate ajunge un om, doar pentru ca ESTE si CREDE in el si in minunata forta creatoare care exista in fiecare dintre noi.

De aceea, ma plec in fata anului 2013 si ii multumesc, cu toata fiinta mea!

Mi-a adus un dar nesperat, neplanificat si negandit, mult mai important decat orice proiect imi puteam imagina eu acum un an.

Si pentru ca in curand va veni o clipa asemanatoare celei de la Revelionul Anului 2013, cand voi face planuri pentru 2014 si voi hotara proiectele in care voi intra in noul an, de data asta, pe langa acele proiecte, voi mai adauga ceva:

Aleg sa traiesc si sa experimentez cu bucurie, fiecare clipa a anului 2014, fiind convinsa ca totul se intampla pentru binele meu suprem si pentru binele suprem al tuturor oamenilor.

Fac tot ceea ce tine de mine pentru a-mi indeplini visurile, cu curaj si bucurie, stiind, in egala masura, ca exista un moment potrivit pentru fiecare lucru. De aceea permit Universului sa imi aduca proiecte mai importante decat imi pot eu imagina, daca a venit momentul potrivit pentru ele.

Aleg fericirea in 2014!

Tu ce alegi?

Te rog, impartaseste cu noi darurile pe care ti le-a adus 2013 si alegerile pe care le faci pentru 2014.

Onoreaza in acest fel timpul vietii tale, ce face parte dintr-un miraculos infinit, pe care il creezi in fiecare clipa.

Cu drag, Oana

Comments