Vreau sa iti aduc in atentie un subiect de interes in legatura cu educatia copilului tau.

Te rog citeste acest articol cu atentie si spune-mi ce simti in legatura cu acest subiect.

In ziua de azi am vazut ca parintii sunt interesati sa aiba cat mai multe informatii atat inainte sa devina parinti, cat si dupa ce au devenit. Vor sa stie ce au de facut ca parinti si cauta informatii despre ce are nevoie copilul lor.

Este un lucru imbucurator si din fericire in zilele noastre sunt multe informatii pentru parinti: carti, cd-uri, articole pe internet, cursuri.

Cat a fost mic fiul meu am suferit ca nu erau suficiente informatii despre cresterea copilului, sau ca nu aveam acces la ele. Cand a ajuns la adolescenta am fost revoltata ca se scriu carti doar pentru bebelusi si copii mici. Cu toate acestea am citit tot ce am gasit.

Desi imi doream sa cunosc cat mai mult pentru a sti cat mai bine ce am de facut, imi aduc aminte ca au fost carti pe care le-am abandonat la jumatate pentru ca mi se parea ca nu se aplica in viata mea si a copilului meu.

De exemplu, intr-una dintre carti am gasit o metoda de succes pentru educarea copiilor descrisa de doctorul Schreber.

Doctorul spunea ca e bine ca parintii sa inceapa sa aplice aceasta metoda de succes cat mai devreme. Explicatia era ca trebuie sa domolim, sa educam temperamentul copilului de cand este bebelus. Daca incepe sa planga sau sa tipe fara motiv (adica este sanatos, este hranit la timp, este curat) este cel mai potrivit moment sa incepem educatia.

Iata metoda doctorului Schreber: “ii distrageti atentia de la actiunea lui cu vorbe hotarate sau gesturi de amenintare lovind patutul cu degetele. Daca aceste tehnici nu dau rezultate, treceti la blande pedepse corporale: lovituri usoare peste genunchii copilului, atingeri ale mainii lui – repetate la intervale scurte de timp pana cand copilul se linisteste si adoarme. Nu va fi nevoie sa aplicati de multe ori acest procedeu ca sa deveniti stapanul copilului pentru totdeauna.”

Am sa-ti spun ce am gandit  si ce am facut atunci cand am citit aceasta metoda de educatie, in articolul urmator.

Pana atunci, sunt curioasa cum vezi tu aceasta metoda pentru educatia copilului tau.

Ai fost cumva crescut si educat cu aceasta metoda? Daca da, ce rezultate a avut?

Te rog, scrie acum un comentariu cu parerea ta despre aceasta metoda sau despre alte metode pe care le-ai citit in carti sau pe internet.

Multumesc!

Cu drag,

Zoia

Comments